Oyun kuşu sabah erken uçurulmalıdır


Merhabalar.

Öncelikle şu sözümü hatırlatarak söze girmek istiyorum. " İyi Seyis, İyi Kuş ". Oyun kuşları her sabah aynı vakitte uçurulmalıdır. Sabah şafaktan sonra, yani yaz saatlerinde saat 5.00'de kuşun havada olması gerekmektedir. Sabahları uçan hayvanlar hem daha güzel nefes açmaktadır hemde geceleri kümesin serin olmasından dolayı kuş bunalmaz ve sabahta serin olduğundan uçma hevesi olur. Bu saatlerde kuş uçtukça uçması gelir ve daha fazla uçar. Bu sayede kuş daha fazla uçma huyunu elde eder. Hemde daha randımanlı oynayacaktır. 1 hafta boyunca sabah erkenden kuşları havaya kaldırdığınızda 1 hafta sonunda kuşunuzun çok daha randımanlı oynadığının farkına varacaksınız.

En büyük hatalardan birisi öğle vakti kuş uçurmaktır. Öğle vakti hava sıcak olduğundan kuşlar uçmak istemeyecektir. Birde farkında olmadan yapılan en büyük hata, akşam üzeri serin vakitte kuş uçurmaktır. Oysa sabahları sıcaktan kümeslerde bunalan kuşlar bu saatlerde tam randıman vermez. Diğer bir bilinmeyen gerçek bu saatlerde yani akşam üzeri yada ikindi ezanından sonra uçan kuşlar oyun yapmak için aksine kümesine girmek isteyecektir. Bu nedenle kuş hem daha fazla sefer yapacak hemde hata yapacaktır. Gittikçe bu hataları huy haline getirecektir. Akşamları 30 baş oynayan hayvan bunun en az 20 den fazla başını kısa ve hatalı yapacaktır. Çünkü, kendini atmak isteyecektir. Ama sabahları uçan hayvanlar sabahları sürekli hatasız oynayacak ve yerine yorulduğunda atacaktır. Bu konuda biz çok tecrübe ettik. Bu nedenle yetiştirici arkadaşlar lütfen bu konuda ısrar etmesinler. Kuşlarını sabahları uçursunlar. Bizim bu tecrübemizi test etmek isteyenler ve eleştiriye açık olanlar 1 hafta dediklerimizi denerlerse kuşlarında farkı göreceklerdir.

Konu hakkında diğer yetiştiriciler alt kısımdan yorum yaparak katkıda bulunabilirler.

Yorumlar

  1. Selamun aleykum Ben cok kus sevdalisi olan biriyim sehir disinda kaldigim için kuşlar randimanli degil hep kumeste kaldıkları için taklayi alamiyolar geleli bir ay oldu bir hafta kuslari saat sabah 8 den itibaren havalatiyodum her gun aynisini yapiyodum Bir gun farkina vardim ki hep ayni satte uçan kuş kendini daha da gelistiriyo Ve simdi kuşlar havalanir havalanmaz direk gokyuzune doğru çıkıyorlar Yetistirici arkadaslarinda Insanlarin nasil uc öğün geciktirmeden yenek yedikleri egzersiz yaptiklari gibi kuslarininda Hep belirli satinin olması gerek

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. kardeşim çok doğru bir tespit kesinlikle oyun kuşu sabahları uçurulmalıdır saygılar antepten

    YanıtlaSil
  4. Kerim bey halen anteptemisiniz ve elinizde iyi seferlik soydan kuş varmı

    YanıtlaSil
  5. şahinde sabahları bekliyor ne yapıcaz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Diğer videolar

Taklacı oyun kuşları yarışmasında 1. olan kuşumuz

Çift taban taklalı Dişi karaoğlan oyun kuşu

Hektor Lakaplı eke erkek taklacı güvercinimizin iniş videosu

Erzurum'lu gök soyu tanıtımı ve Diyarbakır'a satılan yavrumuz

Oyun kuşu ne zaman teke düşer?

2014 Yılında uçan tüm eke taklacı güvercin kuşlarımız

2016 Erkek Karaoğlan Oyun Kuşu

Hakkımda

Büyük basmalı Özlerden Erkek 4 Yaşında

Erzurumlu gök erkek 3. yaşında idman videosu